Det blir stadig flere hunder i Norge og i resten av verden. Dette fordi vi mennesker elsker hunder og vi ønsker alle å ha hunder med oss i hverdagen. De er tross alt menneskets beste venn. Ulempen er at vi lever stadig mer hektiske liv og en hund er helt avhengig av oss i alle årene den lever. Derfor er vi bundet til hunden og til å oppfylle dets behov i mer enn 10 år, gjennomsnittlig. Dette er det mange som ikke klarer og derfor vil jeg prøve å tenke på fallgroper. Hva kan man gjøre bedre så flere hunder får et godt liv?

Hunder med atferdsproblemer

Et av de største problemene vi har med hunder er det som kalles atferdsproblematikk. Dette betyr at hunden ikke oppfører seg slik som vi vil. En hund har tenner og er kraftig og kan potensielt gjøre store skader på et menneske. Man kan heller ikke forhandle med en hund eller kontroller den gjennom diskusjon og lignende. Så mange hunder blir dessverre avlivet hvert år på grunn av atferdsproblemer. Dette er et stort problem.

Valpefabrikker

I Norge så har vi ikke et stort problem med useriøse oppdrettere, men dette er et problem som mange andre land sliter med. Derfor får vi også problemer i Norge. Hunder fra useriøse oppdrettere blir importert til Norge og man får problemer med dårlige gener som kommer inn til Norge og disse hundene kan bli brukt til oppdrett også i Norge. Dette betyr at også dårlige gener som forårsakes av innavl og dårlige oppdrettere blir videreført i Norge.

Flere hundepsykologer

De mange atferdsproblemene hos hunder sørger også for at det er et stor behov for personer som kan hjelpe hundene med sine atferdsproblematikk. Dette er et felt med få retningslinjer og dermed er det også et felt hvor man finner mange forskjellige individer som har sine egne tilnærminger til emnet. Dette fører dessverre innimellom til at noen misbruker denne sjansen. Derfor er det også viktig å sørge for at man får bedre kontroll på dette.

Sponsor

lån